Schaken

Dit jaar zijn we op onze school weer gestart met een echte schaakclub! Vorig jaar haalden we daar zelfs het Algemeen Dagblad mee:   https://www.ad.nl/den-haag/basisschool-leerlingen-beginnen-eigen-schaakclub-ik-loop-net-als-het-paard~a3697bd2/ 

Op maandag en dinsdagmiddag van 15.30 uur – 16.45 uur gaan de kinderen met elkaar aan de slag. De lessen worden gegeven door Ike Tjin a Lien, een zeer ervaren schaakleraar en speler. Hij maakt gebruik van een internationaal erkende Nederlandse stappenmethode. 
Leren schaken heeft vele voordelen in het verdere leven. Schaken heeft een positieve invloed op reken- en taalvaardigheden. Kinderen leren onder andere makkelijker patronen te herkennen, analyseren, plannen, onder tijdsdruk beslissingen nemen. Ook leren ze omgaan met verlies en winst, samen te werken met anderen, vraagstukken in bredere context te onderzoeken en alternatieve oplossingen daarvoor te bedenken. Voorts ontwikkelen zij ruimtelijk inzicht, een positief zelfbeeld en persoonlijke eigenschappen als geduld, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Kortom, een welkome aanvulling op het verder ontwikkelen van belangrijke vaardigheden en bewegende sporten. 
De schaaklessen worden het gehele jaar door gegeven. We volgen daarbij het normale schoolrooster, in de vakanties is er geen schaken.

Media
  • schaken