Leuke presentatie van speelpleinplannen

Op vrijdag 29 maart 2019 zijn in De Plint de plannen gepresenteerd voor het opknappen van het binnenplein van De Waterlelie én de aanleg van een nieuwe natuurspeelplek achter het gebouw. Deze natuurspeelplek wordt voor de hele buurt.

Het binnenplein van De Waterlelie wordt gebruikt door de kleuters van De Springplank en de peuters, TSO en NSO van Vlietkinderen. De toestellen en ondergronden zijn verouderd en er zijn niet veel speelmogelijkheden. Omdat de plek nogal beperkt is, kregen we al snel het idee om samenwerking te zoeken met de gemeente om een avontuurlijke natuurspeelplek te realiseren direct áchter het gebouw voor zowel de organisaties die ín het pand zijn gehuisvest, als voor de buurt.

Lina uit groep 7 en Anischa uit groep 6 van de Springplank hielpen vrijdag de pleincommissie bij de presentatie van de plannen. Lina legde uit: “Op het binnenplein wordt met het thema ‘Waterlelie’ gewerkt. We willen een grote, blauwe, rubbervlek maken die eruit ziet als een soort vijver. Hierop komt dan een glijbaan in de vorm van een kikker en enkele houten stap-bladeren in de vorm van waterlelies. Ook willen we een mooie muurschildering van een onderwaterplaatje laten maken op de schuur. Verder willen we een houten speelkeukentje en kleine speelhoekjes maken. Ook willen we veel groen maken met grote boombakken en plantenbakken met verschillende soorten planten.”

Anischa vertelde: “De natuurlijke speelplek krijgt  een voor de veiligheid naar het water. Deze plek wordt voor kinderen van 2 – 12 jaar. Het hek kan worden opengemaakt door grote kinderen en volwassenen, ook na schooltijd. Er komen binnen het hek verschillende hoeken, o.a. een betegelde verzamelplek met zitmuurtjes, een zand- en waterspeelplek, een hoek met houtsnippers en een wilgenhut, een hoek met hoog gras en houten speelelementen, een klim- en klautertoestel. Verder komen er veel verschillende planten, grassen, struiken en ook extra bomen.”

We hebben ook met elkaar gesproken over het nut van buiten spelen in de natuur. De ouders en kinderen wisten echt heel veel redenen op te noemen waar spelen in de natuur goed voor is.

Tijdens de presentatie is benadrukt dat we op dit moment nog niet genoeg geld hebben om de plannen in zijn geheel uit te laten voeren. We zijn nog druk bezig met het werven van geld en het organiseren van sponsoracties. Vóór de zomervakantie weten we wel hoeveel we kunnen besteden en kunnen we de opdracht gaan geven om het uit te voeren, later in 2019.

We bedanken SenW, de jeugdverpleegkundige en de wijkagent voor hun deelname aan de bijeenkomst; Vlietwensen voor een donatie waarmee IBCE voor heerlijke hapjes heeft kunnen zorgen en Woej voor de medeorganisatie in De Plint.

Voor meer informatie en de nieuwsbrief over de speelpleinen kunt u contact opnemen met Suzan de Jong van De Springplank of Bregje Tolenaars van Vlietkinderen.

• Lina
  • anischa