Plusklas

Verslag plusklas 678 - 14 januari

14 januari 2020

Vandaag heeft iedereen zichzelf uitgedaagd bij het werken met de denkspellen. Er werden levels binnen de Smartgames overgeslagen en bij het werken met de Happy Cubes werd er gekozen voor meer moeilijke bouwwerken. Het was mooi om te zien welke rol de mate van doorzetten van een ieder hierin meespeelde.

Samen zijn we aan de slag gegaan met de nieuwe Huzzel opdracht: De Woordzoeker. We hebben besproken wat een woordzoeker is en wat belangrijke elementen zijn binnen een goede woordzoeker. Vervolgens hebben de leerlingen de opdracht gekregen om een woordzoeker te maken binnen een bepaald/ zelfgekozen onderwerp. Met als doel om te leren hoe je handig en creatief denkt en hoe je dit verwerkt volgens een stappenplan. De leerlingen hebben hard gewerkt en hadden goede ideeën. Volgende keer maken we de woordzoekers af en maken we elkaars woordzoeker.

Na het buitenspelen hebben we geleerd over ons brein, neuronen en hebben we besproken waarom leren nu zo belangrijk is. We weten nu dat:

• onze hersenen zo’n 1,5 kg wegen.
  • neuroon een andere naam is voor hersencel.
  • we ongeveer 86 miljard neuronen hebben in onze hersenen.
  • neuronen berichten naar elkaar sturen en dat het sturen van die berichten gaat met een snelheid van 330 km per uur.
  • neuronen met elkaar verbindingen maken en dat in die verbindingen informatie wordt opgeslagen.
  • Je hersendelen die te maken hebben met aandacht en concentratie het meest veranderen tijdens je puberteit.
  • Jongens en meisjes even goed zijn in leren!

De ochtend hebben wij afgesloten met het afmaken van verschillende opdrachten die nog niet bij iedereen afgerond waren.
De laatste filosofische vraag nemen we mee naar de volgende ochtend over twee weken:
Wie van alle mensen lijkt het minst op jou?

Vriendelijke groet,
Juf Linda