Plusklas

verslag plusklas 678 11 februari

Vandaag hebben wij voornamelijk ons creatieve brein gebruikt. Na het spelen van de verschillende denkspellen hebben wij de woordzoekers afgemaakt. Deze zijn erg leuk geworden. We hebben de woordzoekers gekopieerd en in de groepen 6,7 en 8 uitgedeeld. Alle leerlingen kunnen nu de door ons ontworpen woordzoekers maken.

Na de ochtendpauze hebben we, op verzoek van een leerling, gewerkt aan een volgende creatieve opdracht. Ontwerp een constructie waarin je een ei plaatst. Als we deze constructie van 3 meter hoogte naar beneden laten vallen, moet het ei heel blijven. De leerlingen zijn in twee teams aan de slag gegaan en zijn tot een ontwerp gekomen. Beide ontwerpen hebben we getest en de eieren zijn heel gebleven. Echter ging het ei van het meidenteam alsnog een heel klein beetje kapot. We hebben besproken welke onderdelen er belangrijk waren voor een goede constructie en welke factoren het nu zo lastig maken om het ei heel te houden. De leerlingen waren zichtbaar enthousiast tijdens het bedenken, maken en testen van de opdracht. Erg leuk!

Na de voorjaarsvakantie gaan we verder werken aan mindset, het aanleren van studievaardigheden en nieuwe creatieve/ hoger orde denkopdrachten.

Groetjes, Juf Linda

• light-bulb-yellow