Plusklas

verslag plusklas 345 - 3 maart

verslag:
Voor de vakantie hebben de kindgesprekken niet plaatsgevonden en daarom hebben we deze vandaag gevoerd in de plusklas. Tijdens de gesprekken hebben de andere leerlingen gewerkt aan denkspellen, breinbrekers en leeskrakers. Fijn dat iedereen serieus aan het werk is gegaan, zodat iedereen rustig zijn/ haar kindgesprek kon voeren.

Na de gesprekken hebben we met elkaar besproken hoe leren nu eigenlijk in je hersenen werkt en wat je daarvoor nodig hebt. Om verbindingen aan te leggen en sterker te maken, moet je veel oefenen. soms heb je ergens talent voor, maar als je niet oefent zul je er minder makkelijk nog beter in worden. Als je ergens geen talent voor hebt, kun je er beter in worden door veel te oefenen . Je moet dan wel doorzetten en gemotiveerd zijn om steeds beter te willen worden. Talent betekent dus niet dat je er ook heel goed in bent. We hebben hier een filmpje met extra uitleg over bekeken:

https://youtu.be/Fy0ShyXiRss

Leuk om thuis nogmaals met uw zoon/ dochter te bekijken.

Samen hebben we doorgewerkt via de methode over mindset. We zijn begonnen aan het hoofdstuk over doorzettingsvermogen en hebben geoefend met zinnen om te bepalen of dat meer een uitspraak van Fixie is of meer een uitspraak van Growie.

De ochtend hebben we afgesloten met het verder werken aan het ontwerp van de buitenaardse planeten. Het eerste 'team' heeft de door hen ontworpen planeet gepresenteerd binnen de groep. Volgende keer geven de andere twee groepjes een presentatie over de door hen ontworpen planeten.

groetjes, Juf Linda


Media
  • light-bulb-yellow