Als u uw kind voor onze school wilt aanmelden, dan kan dat op drie manieren:

• U vraagt de school telefonisch of in persoon naar het (voor)aanmeldingsformulier en het toestemmingsformulier gegevensverwerking en levert de ingevulde formulieren op school in.
  • U wilt eerst nog wat meer weten over de school en maakt een (telefonische) afspraak met één van de directieleden.

In het laatste geval heeft u een gesprek met een directielid en krijgt u een rondleiding door de school. Zo’n rondleiding wordt bij voorkeur afgesproken op een tijdstip dat de school ‘in vol bedrijf’ is, zodat u goed de sfeer kunt proeven en zelf kunt zien hoe de uitleg van het directielid en de uiteenzettingen in de schoolgids in de praktijk gestalte krijgen. Als u dat wenst, kunt u na het gesprek het (voor)aanmeldingsformulier meekrijgen.

Het inleveren van een ingevuld (voor)aanmeldingsformulier betekent niet dat uw kind automatisch wordt geplaatst. Komt uw kind van een andere basisschool, dan zullen wij daar eerst informeren naar het functioneren van uw kind alvorens tot plaatsing over te gaan.

Ruim voor de vierde verjaardag van uw kind krijgt u bericht of uw kind wel of niet bij ons op school geplaatst kan worden. Als uw kind geplaatst wordt, dan kan uw kind gebruik maken van de ‘wenregeling’. Dit houdt in dat uw kind kort voor zijn vierde verjaardag (vanaf 3 jaar en 10 maanden) enkele ochtenden of middagen op school kan komen wennen (maar nooit meer dan de wettelijk vastgestelde 5 dagdelen). De leerkracht bij wie uw kind in de groep zal worden geplaatst neemt enkele weken voordat uw kind vier jaar wordt, contact met u op.

De Springplank hanteert een aantal voorrangsregels bij het plaatsen van een kind op de aanmeldlijst. Een kind krijgt voorrang wanneer:
- er al een broertje of zusje bij ons op school zit,
- het kind in de wijk De Prinsenhof woont,
- het kind gebruik maakt van peuterspeelzaal of kinderdagverblijf in
  De Waterlelie,
- ouders specifiek kiezen voor een algemeen toegankelijke basisschool.

Daarnaast kijken we naar het aantal beschikbare plaatsen per kwartaal. Kinderen worden ingedeeld naar kwartaal waarin ze geboren zijn. In het kwartaal oktober-december hebben we voor 7 kinderen plek. In de overige kwartalen kunnen we 6 kinderen plaatsen. Als blijkt dat we meer aanmeldingen hebben, wordt er geloot en schuiven die kinderen door naar het volgende kwartaal. Wanneer er dan nog te veel aanmeldingen zijn, hanteren we een wachtlijst voor dat jaar.

U kunt hieronder het vooraanmeldingsformulier downloaden, invullen en naar school versturen of op school afgeven.

Als u moeite heeft met het invullen van de formulieren, dan kunt u op school om hulp hierbij vragen.

OP DIT MOMENT IS ER ALLEEN PLEK VOOR NIEUWE AANMELDINGEN VOOR DE KLEUTERGROEPEN, voor kleuters die na 31 december 2019 4 jaar worden.

vooraanmeldformulier.pdf